Nyheter

Ronja Mistral

Vi gratulerer Sølvtrans og Aas Mek. Verksted med overleveringen av nybygg 212. Skipet som er en dedikert smoltbåt har komplett elektrisk installasjon fra Vik Elektro, og er tillegg utsyrt med en rekke av våre systemer som Wellcontrol, Wellwash, oksygen/ozone og andre styresystemer. Dåpen fant sted på Skansekaia i Ålesund den 2. desember 2023.

ISO-Sertifisering

Vi er glade for å kunngjøre at vi har oppnådd sertifisering i to viktige ISO-standarder – ISO 9001 for kvalitet og ISO 14001 for miljø. Dette er en milepæl for oss, og viser at vi jobber aktivt med miljø- og kvalitetsaspekter i vår virksomhet. Vi ser frem til det videre arbeidet med å minimere vår miljøpåvirkning og ha kvalitet i vårt arbeid. Takk til Triangel og DNV for godt samarbeid og nyttige innspill i prosessen.

Ronja Aurora

Nybygg nr. 211 Ronja Aurora ble døpt idag 31.03.23 hos Aas Mek. Verksted, og det var stor interesse for å ta brønnbåten i nærmere øyesyn. Skipet som leveres til Sølvtrans blir verdens første dedikerte smoltbåt, og har komplett elektrisk installasjon og automasjonssystemer fra Vik Elektro. Ronja Aurora er det fjerde i rekken på syv skip til samme rederi. Vi vil takke Aas Mek. Verksted for tilliten og det gode samarbeidet i prosjektet og ønske mannskapet lykke til.

Ronja Queen - nummer 35 til Sølvtrans

Gratulerer til Aas Mek. Verksted As og Sølvtrans AS med nybygget «Ronja Queen» som ble overlevert denne uken. Dette er vår andre levering i løpet av en uke, og «Ronja Queen» er nr. 3 i en serie på 7 nybygg. Vik Elektro AS er stolt leverandør av komplett elektrisk installasjon, automasjonssystemer, WellControl, IAS og overvåkning mm. Vi takker verft og rederi for godt samarbeid

Servicebåt nummer tre til Finnsnes Dykk & Anleggservice

FDA Hans som er tredje servicebåt fra Salthammer Båtbyggeri til FDA ble overlevert 24.11.22. Båten som er av designet CoastCat 18X har komplett elektrisk installasjon og automasjonssystemer fra Vik Elektro. Gratulerer til verft og rederi med en flott båt, og takk for et godt samarbeid.

Fosnafjord med installasjon fra Vik Elektro

NB. 149 ved Salthammer Båtbyggeri ble overlevert til Abyss Aqua i Kristiansund den 17. oktober. Vik Elektro har levert den elektriske installasjonen til Fosnafjord som er en hybridbåt med stor batteripakke. Skipet vil gå rett til Island for å ta fatt på oppgaver der. Vi gratulerer rederiet og verftet med nybygget og takker for tilliten.

NB. 209 Ronja Azul overlevert fra Aas Mek. til Sølvtrans

Onsdag 07.07.2022 tok Sølvtrans over skip nummer to i serien på totalt 7 nybygg. Den 76 meter lange brønnbåten Ronja Azul har komplett elektrisk installasjon og automasjonssystemer fra Vik Elektro. Vi gratulerer verft og rederi, og takker for samarbeidet.

Alti Vestnes med ny interiørbutikk

Vik Elektro har hatt det elektriske arbeidet i forbindelse med åpningen av Kid Interiør sin nye butikk hos Alti Vestnes. Vi gratulerer Malme AS og Alti Vestnes med nok et flott tilskudd til butikksenteret, og takker for oppdraget og det gode samarbeidet. (Foto Alti Vestnes)

Ny kraftplugg til Finnsnes Dykk & Anleggservice

Salthammer Båtbyggeri overleverte i går sitt nybygg nr. 148 "FDA Finn" til rederiet Finnsnes Dykk & Anleggservice. Den svært velutstyrte servicebåten er av designet CoastCat 25W og har komplett elektrisk installasjon fra Vik Elektro AS. Vi vil gjerne takke verft og rederi for det gode samarbeidet og ønske lykke til med skipet. (Alle bilder FDA)

Ronja Princess overlevert Sølvtrans

Den 26. Mars ble NB.208 Ronja Princess døpt på Skansekaia i Ålesund. Brønnbåten som har en kapasitet på 3000m3 har komplett elektrisk installasjon, systemer for overvåkning, IAS og Wellcontrol fra Vik Elektro. Skipet er det første av en rekke nybygg som skal leveres til Sølvtrans fra Aas Mek. Verksted og vi er stolte over tilliten verft og rederi viser oss.

Nyåpning hos Cubus - Alti Vestnes

Vik Elektro har hatt gleden av å levere elektriske installasjoner til Cubus, som idag åpner i nytt flott lokale hos Alti Vestnes. Vi gratulerer med butikken, og takker for oppdraget. (Foto: Alti Vestnes)

Brønnbåten Skrova overlevert Brønnbåt Nord Lofoten

NB. 207 Skrova ble overlevert rederiet Brønnbåt Nord Lofoten den 22.12.21. Brønnbåten er i tillegg til komplett elektrisk installasjon fra Vik Elektro, også utstyrt med våre automasjonssytemer for lasthåndtering, oxygen, ozon og vask. Vi takker alle ansatte for god innsats i året som har vært, vi takker Aas Mek. Verksted for tilliten de viser oss, og vi ønsker rederiet lykke til med skipet.

Hedret for lang og tro tjeneste

Under en tilstelning i Vik Elektro den 20. November ble det tildelt medalje for lang og tro tjeneste for over 30 års ansettelse. Medaljen for lang og tro tjeneste tildeles av det kongelige selskap for Norges Vel. Det ble også utlevert jubileums-ur for 25 års ansettelse. Vik Elektro er svært glade for å kunne tildele dette til så mange av våre dyktige ansatte. På bildet (navn og ansiennitet): 1. rekke f.v. Gro Hellem 33 år, Karsten Fiksdal 33 år 2. rekke: Alf Vik 25 år, Olav Fiskå 27 år, 3. rekke: Egil Weiberg Olsen 33 år, Lars Inge Krogsæter 33 år, Jørgen Kjersem 33 år. 4. Rekke Ole André Vik og Willy Kåre Vik.

Aqua Fighter ferdigstilt og levert til Nærøysund

Onsdag 10.11 fikk Nærøysund Aquaservice overlevert NB.147 ved Salthammer Båtbyggeri. Nybygget er en katamaran av typen CoastCat15W og vil være godt rustet for oppdrag i havbruksnæringen. Vik Elektro har levert komplett elektrisk installasjon samt automasjonssystemer. Vi takker verft og rederi for samarbeidet. (Foto: Naqua)

Vik Elektro lyser opp Kataholmen

Vi har bidratt med lysinstallasjon i det nye fyrtårnet på Kataholmen i Vestnes sentrum. Fyret er satt opp etter initiativ fra Vestnes Næringsforum og i samarbeid med Gjermundnes VGS, Vestnes Kommune og lokale bedrifter. Tårnet som er pyntet med maritimt avfall skal synligjøre Vestnes sin maritime historie og samtididig sette fokus på miljø. Se flere bilder ved å trykke på tittelen.

77 meter lange Færøysund er overlevert rederiet på Herøy

NB. 206 "Færøysund" ble den 22 september overelvert til rederiet Færøy AS i Nordland. Dette er samme kunde som i 2017 fikk overlevert "Steinar Olaisen". Vik Elektro har til dette prosjektet levert komplett elektrisk installasjon, og i tillegg automasjonssystemene wellcontrol, oxygen/ozon, wellwash samt overvåkning over og under vann. Vi ønsker rederiet lykke til og takker Aas Mek. Verksted for samarbeidet.

Braud - Vestnes Brygge

Braud Håndverksbakeri nærmer seg ferdigstilling etter høy innsats de siste ukene. Vik Elektro har levert elektriske installasjoner, og vil takke for oppdraget, samt gratulere Vestnes Brygge med et flott nytt bakeri!

FDA fikk overlevert NB.146 "FDA Astri"

4 Juni fikk Finnsnes Dykk & Anleggservice AS overlevert sin servicebåt "FDA Astri" Fartøyet på 24,8 meter har i tillegg til komplett installasjon, også hovedtavler og automasjonssystemer fra Vik Elektro. Vi vil takke Salthammer Båtbyggeri for tilliten og ønske FDA hell og lykke med sitt siste flåtetilskudd. (Foto: Brunes Foto, Se flere ved å trykke på tittel)

Vik Elektro har inngått ny kontrakt med Aas Mek. Verksted

14.05.21: Vik Elektro har inngått kontrakt med Aas Mek. Verksted på levering av elektrisk installasjon og systemer for nybyggene 211 og 212 som skal leveres til Sølvtrans Rederi i Ålesund. Dette er to brønnbåter med en lastekapasitet på 3000m3 og en lengde på 77m. Skipene skal leveres i februar 2023 og inneha en rekke systemer fra Vik Elektro. Prosjektene vil bidra til å opprettholde den svært høye aktiviten i bedriften. Vi er glade for å få fortsette det gode samarbeidet med både Aas Mek og Sølvtrans.

Nytt oppdrag hos Salthammer Båtbyggeri

12.05.2021: Vi er glade for å ha blitt valgt som elektroleverandør til nybygg 151 ved Salthammer Båtbyggeri. Skipet skal leveres til Finnsnes Dykk og Anleggservice i Troms i løpet av mai 2022. Dette er samme rederi som skal ha NB.146 "Astri", som vi arbeider for fullt med i disse dager. Vi ser frem til å levere nok et anlegg til Salthammer båtbyggeri og FDA.

MS Grotanger ferdigstilt og overlevert

Vi gratulerer Brønnbåt Nord AS med deres nybygg MS Grotanger. Brønnbåten ble overlevert fra Aas Mek. Verksted 9. mars. Vik Elektro har levert komplett elektrisk installasjon samt automasjonssystemer for lasthåndtering, vasking, ozon- og oxygen med mer. Vi ønsker rederiet og mannskap lykke til med skipet og takker Aas Mek. Verksted for tilliten og godt samarbeid.

Ny gledelig nyhet fra Salthammer Båtbyggeri

Vi er svært fornøyde med å ha inngått kontrakt med Salthammer Båtbyggeri om levering av elektriske installasjoner til enda et prosjekt. Nybygg nr. 148 er søsterskip til nybygg 146 (bildet) og leveres til Finnsnes Dykk & Anleggservice. Skipet designet av Tomra Engineering og skal leveres i løpet av Q1 2022. Vi er veldig takknemlige for tilliten Salthammer igjen viser oss, og ser frem til å ta fatt på oppdraget.

Ny kontrakt med Salthammer Båtbyggeri

Vi kan med glede meddele at vi har blitt tildelt oppdraget med å levere komplett elektriske installasjon til Salthammer Båtbyggeri sitt nybygg nummer 147. Denne servicekatamaranen bygges for Nærøysund Aquaservice og skal overleveres i løpet av Q4 2021. Vi vil takke Salthammer Båtbyggeri for oppdraget.

Ny servicekatamaran overlevert fra Salthammer

Salthammer Båtbyggeri overleverte i går servicekatamaranen "Fosnahav" til Abyss Group. Vi er stolt leverandør av komplett elektrisk installasjon, hovedtavle, automasjonssytemer, og belysning. Vi ønsker rederiet lykke til med skipet, og gleder oss til å samarbeide med Satlhammer om nye prosjekter. Trykk på saken for å se timelapse av prosjektet. (alle foto: Tomra Engineering)

Ronja Christopher overlevert

Vi vil gratulere Aas Mek. Verksted med overleveringen av deres nybygg 204, Ronja Christopher. Båten er bygget for Sølvtrans i Ålesund, og er spesielt tilpasset transport av smolt. Vi har hatt gleden av å levere komplett elektrisk installasjon, automasjonssystemer for lasthåndtering og fiskevelferd, samt belysning og overvåkning. Vi takker Aas Mek. for oppdraget og ønsker rederiet lykke til med skipet. Klikk på artikkelen for flere bilder (alle foto Aas Mek.)

Belysning Vestnes sentrum

Vi har i disse dager ferdigstilt belysning for tilslutningsveier og parkeringsplass ved Vestnes Idrettspark. Vi takker Kvekroken Entreprenør for oppdraget. (Bilde: fv. Tom Stian Gjerde og Øystein Vikås)

Ny kontrakt - NB. 208, 209 og 210

Det er med glede vi informerer om at vi har inngått kontrakt på elektriske installasjoner for hele tre nybygg ved Aas Mekaniske Verksted. Dette gjelder nybyggene 208, 209 og 210 som bygges for Sølvtrans. Dette er en stor og viktig kontrakt som sikrer høy aktivitet i bedriften ut 2022. Vi skal levere komplett elektrisk installasjon, samt egenutviklede systemer for lasthåndtering (Wellcontrol™) og IAS, systemer for overvåkning og belysning. Vi er veldig glade for tilliten Aas Mek. Verksted viser oss, og ser frem til en spennende og hektisk periode.

Ny kontrakt - NB. 207 - Aas Mek. Verksted

Vi har inngått kontrakt på levering av komplett elektrisk installasjon for nybygg 207 ved Aas Mekaniske Verksted. Brønnbåten skal leveres til Brønnbåt Nord Lofoten og er av typen Aas 1202 - STDE Hybrid, med batterianlegg for hybriddrift. i vår leveranse inngår blant annet elektrisk installasjon, Wellcontrol™, samt systemer for overvåkning og belysning. Vi er glade for tilliten som er vist oss og ser frem til å ta fatt på prosjektet. (Illustrasjon: Aas Mek.)

Ny kontrakt - NB. 206 - Aas Mek. Verksted

Vi er glade for å ha inngått avtale med Aas Mek. Verksted på leveranse av elektrisk installasjon, Wellcontrol™ og andre systemer for deres nybygg nr 206 som bygges til Nova Sea Service AS. Dette nybygget er av typen 3002-STDE Hybrid og vil blant annet ha batterianlegg for hybriddrift. Vi ser frem til å ta fatt på prosjektet og takker for at vi er valgt som leverandør. Bilde: NB 206 og Steinar Olaisen (Aas Mek.)

Levering nybygg nr. 203

Nybygg 203 ved Aas Mek. Verksted; "Horda Pioneer" ble rett før ferien overlevert rederiet Hordalaks. i vår leveranse inngår elektrisk installasjon inkl. hovedtavle og nødtavle, WellControl - lasthåndteringssystem, WellWash - vaskesystem, systemer for ozon og oksygen, alarmanlegg (IAS) mm. Vi er glade for tilliten som er vist oss og ønsker rederiet lykke til med en flott båt. (Foto Aas Mek.)

Levering av nybygg 144 ved Salthammer Båtbyggeri

Vi gratulerer Salthammer Båtbyggeri og Charvest AS med overleveringen av Csaver. Vi er stolt leverandør av komplett elektrisk installasjon, hovedtavle, alarmanlegg og tankpeiling m.m. Vi ønsker å takke Salthammer Båtbyggeri for tilliten, og samtidig våre ansatte for god innsats i en hektisk periode. (Foto: Salthammer)

Levering av nybygg 202 til skotsk rederi

Migdale Transport LTD fikk idag overlevert "Marsali" fra Aas Mek. Verksted. Vi er stolt leverandør av komplett elektrisk installasjon, systemer for håndtering av last, vasking, ozon og oksygen m.m. Vi ønsker rederiet lykke til med sitt første nye anlegg fra oss, og takker samtidig Aas Mek. Verksted for tilliten. (Foto: Aas Mek)

Ny kontrakt, NB. 204 - Aas Mek. Verksted

Vi har inngått kontrakt om levering av elektriske installasjoner og automasjonssystemer for nybygg 204 ved Aas Mek. verksted, som bygges for rederiet Sølvtrans i Ålesund. Vi er svært glade for tiltroen oppdragsgiver viser oss og ser frem til å ta til på prosjektet. (Illustrasjon Aas Mek.)

Utvidelse 2019

Vi har i løpet av 2019 utvidet for å effektivisere håndtering av kabel og varer. Se bilder ved å trykke på tittelen

Levering bygg nr. 200 - Aas Mek.

Vi har i midten av desember i samarbeid med Aas Mekaniske Verksted levert nybygg nummer 30 til Sølvtrans sin brønnbåtflåte. I vår leveranse inngår komplett elektrisk installasjon, IAS, WellControll, automasjonsystem for vannbehandling, samt komplett belysning og kameraovervåkning. Vi ønsker skip og mannskap lykke til.

Levering bygg nr. 201 - Aas Mek.

Vi har levert komplett elektrisk installasjon, WellControll, automasjonsystem for vannbehandling, samt komplett belysning og kameraovervåkning til nybygg nr 201 ved Aas Mek. verksted. Skipet ble overlevert Sølvtrans Rederi i begynnelsen av desember 2019. Vi takker Aas Mek. for tilliten og ønsker rederiet lykke til med nybygget.

Ny kontrakt - NB. 145 Salthammer Båtbyggeri

Vi har gleden av å informere om at vi har inngått kontrakt med Salthammer Båtbyggeri for levering av elektrisk installasjon til deres nybygg nummer 145. Dette er en servicebåt av typen katamaran. Båten skal leveres i medio 2020 til Abyss Aqua i Kristiansund. Vi takker Salthammer Båtbyggeri for tilliten.

Levering - nybygg nr. 199

Vi har levert komplett elektrisk installasjon samt WellControll og alarmanlegg IAS til nybygg nr 199 ved Aas Mek som ble overlevert Sølvtrans Rederi i slutten av juni 2019. Vi takker Aas Mek. for tilliten og ønsker rederiet lykke til med nybygget.

Ny kontrakt - Nybygg. 203

Vi har inngått kontrakt om levering av komplett elektriske installasjon for NB. 203 ved Aas Mek. Verksted, som bygges for Kerko Seatrans. I leveransen inngår også blant annet WellControl™ Vi takker Aas Mek. Verksted for tilliten og ser frem til å ta fatt på prosjektet.

Ny kontrakt - Nybygg nr. 202

Vi har gleden av å informere om at vi har inngått kontrakt om leveranse av komplett elektrisk installasjon til nybygg nr. 202 ved Aas Mek. Verksted. Skipet skal leveres til Migdale Transport Ltd. i Skottland. Vi takker Aas Mek. Verksted for tilliten.

Ny kontrakt - Nybygg nr. 200 og 201

Vi har inngått kontrakt om levering av elektriske installasjoner for NB.200 og 201 (bildet) ved Aas Mek. Verksted, som bygges for Sølvtrans. Vi takker Aas Mek. Verksted for tilliten og ser frem til å ta fatt på prosjektet.

Ferdigstilling av Nybygg nr. 882

Vi har levert elektriske installasjoner til nybygg nr. 882 "Research" ved Vard Langsten, som ble overlevert Research Fishing Company i Shetland i oktober 2018. Vi takker for samarbeidet og ønsker rederiet lykke til.

Sjøfront Vestnes sentrum

Vi har overlevert installasjon og belysning til den nye sjøfronten i Vestnes sentrum. Takk til Søvik & Skåravik for oppdraget. Se bilder og video her

Nybygg 143 - Koven

Vi har levert elektriske installasjoner til NB. 143 - Koven som ble overlevert rederi fra Salthammer Båtbyggeri i februar. Vi takker Salthammer for tilliten.